20 maj
By: Jörgen 0 2

Två veckor kvar till Europaforum Norra Sveriges stora forum!

Den 3 juni anordnas årets stora forum online för Europaforum Norra Sverige (EFNS) som samlar politiken i hela norra Sverige för direkt påverkan gentemot EU. Temat är EU:s gröna giv och programmet bjuder på talare från regional, nationell och EU-nivå. Välkommen!

Den 3 juni anordnas årets stora forum för Europaforum Norra Sverige! I år sker forumet digitalt och temat är EU:s gröna giv. Det blir också ett tillfälle att blicka tillbaka på 20 framgångsrika år av samarbete i EFNS som bidragit till EU:s intresse att vilja bidra till norra Sveriges utveckling.

I år är det Jämtland Härjedalen som står värd för forumet som kommer sändas från Östersund. Förmiddagen bjuder på en fördjupning om EU:s transportkartor och EU:s nya programperiod med diskussioner kring regionalstöd, återhämtningspaket och den gröna given. Under eftermiddagen kommer vi att fokusera på den gröna omställningen i EU med bäring rakt in i EFNS regionala och lokala verklighet.

Forumet blir ett tillfälle att blicka framåt med inslag av expertis på EU:s klimatpolitik, debatt mellan Europaparlamentariker samt medverkande av bl.a. EU:s arktiska ambassadör med ansvar för EU:s kommande nya arktiska strategi, i vilken norra Sverige har en nyckelroll.

Vem kan delta?

Alla aktörer med intresse för norra Sveriges fyra regioners utveckling och samverkan med EU är välkomna att delta vid forumet. Deltagandet är gratis och anmälarantalet obegränsat.

Missa inte denna fullspäckade och viktiga dag för norra Sveriges möjligheter i EU. Vi ser fram emot ditt deltagande!