Europaforum 2022

Europaforum 2022 som skulle ha arrangerats på Folkets hus i Umeå är inställt. 

EFNS är en mötesplats och kunskapsarena där EU:s politik analyseras och diskuteras i de avseenden där den berör norra Sverige. Den främsta uppgiften är att bevaka EU-frågor och genom gemensamma insatser påverka EU:s lagstiftning, olika EU-strategier, handlingsprogram, och EU:s budget. Arbetet handlar om att enat berätta och beskriva vilka förutsättningar och möjligheter som finns i norra Sverige. Vad regionen har att erbjuda EU och vad regionen i sin tur behöver för stöd från EU.

Målsättningen med konferensen har varit att samla ett stort antal samhällsaktörer från hela norra Sverige för att tillsammans diskutera EU-frågor. På grund av olyckliga omständigheter har förutsättningarna för att genomföra konferensen nästa vecka inte blivit på det sätt nätverket hoppats på och som vi tror att deltagarna förväntar sig.

Europaforum 2022 kommer därför i stället att genomföras till hösten 2022 och nytt datum för konferensen kommer att presenteras inom kort.

/Glenn Nordlund, ordförande regionstyrelsen, Region Västernorrland och Rickard Carstedt, ordförande i regionala utvecklingsnämnden för Region Västerbotten

För mer information vänligen kontakta:

Jonas Larsson, strateg externa relationer, Region Västerbotten, 070-259 77 71: jonas.s.larsson@regionvasterbotten.se