Europaforum 2021

2021 års Europaforum hålls digitalt direktsänt från Östersund, Jämtland Härjedalen. Evenemanget är gratis.

Datum: 3 juni 2021

Tema: EU:s gröna giv – Europaforum Norra Sverige på god väg!

Program: 

Anmälan: 

senast den 2 juni klockan 12:00.

Den 3 juni anordnas årets stora forum för Europaforum Norra Sverige som samlar politiken i hela norra Sverige för direkt påverkan gentemot EU. 2020 uppnådde EFNS 20 år men på grund av Covid-19 skjuter vi upp firandet av 20-årsjubileumet till när vi kan ses på riktigt igen.

Agenda

Förmiddagen bjuder på en fördjupning om EU:s transportkartor och EU:s nya programperiod med diskussioner kring regionalstöd, återhämtningspaket och den gröna given. Under eftermiddagen fokuserar vi på den gröna omställningen i EU med bäring rakt in i EFNS regionala och lokala verklighet.

Forumet blir ett tillfälle att tänka framåt med inslag av expertis på EU:s klimatpolitik, debatt mellan Europaparlamentariker samt medverkande av bl.a. EU:s arktiska ambassadör med ansvar för EU:s kommande nya arktiska strategi, i vilken norra Sverige har en nyckelroll. Forumet 2021 blir också ett tillfälle att blicka tillbaka på 20 framgångsrika år av samarbete i EFNS som bidragit till EU:s intresse att vilja bidra till norra Sveriges utveckling.

I år riktar sig forumet till alla de aktörer i Sveriges fyra nordligaste regioner som delar EFNS intresse för utvecklingen av norra Sverige i samspel med EU. Välkommen att delta!